РЕАЛІЗАЦІЯ ЧАСТОТОМІРА КОІНЦИДЕНЦІЇ НА ПЛІС - ПЕТРУШАК, Володимир (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Вказано на недоліки відомих методів вимірювання частоти періодичного сигналу. На основі відомого методу коінциденції розроблено функціональну схему 16-розрядного пристрою для вимірювання частоти, яку реалізовано на базі ПЛІС фірми Intel(Altera). Розроблений частотомір коінциденції має динамічний діапазон 96дБ. Представленні часові діаграми, які отримано в середовищі автоматизованого проектування Quartus Prime 18.0 і підтверджують працездатність розробленої функціональної схеми 16-розрядного пристрою для вимірювання частоти методом коїнциденції. Представлена аналітична залежність для визначення частоти періодичного сигналу під час вимірювання частоти, методом коінциденції.
Keywords: активний сенсор; частота; інтернет речей; періодичний сигнал; метод коінциденції; телекомунікаційна мережа; ПЛІС