РОЗРОБКА АВТОМАТИЗОВАНОЇ СИСТЕМИ ВИЗНАЧЕННЯ «ID КОНКУРСНОЇ ПРОПОЗИЦІЇ» СПЕЦІАЛЬНОСТІ (ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ) - ЛИТВИН, Олег; МАКАТЬОРА, Дмитро; ДЖІКІЯ, Неллі (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі наведено результати впровадження автоматизованої системи визначення «ID конкурсної пропозиції» спеціальності (освітньої програми) в залежності від обраних критеріїв, а саме: освітній рівень; база вступу; спеціальність; форма здобуття освіти; термін подачі документів дозволяє обрати КП в двох варіантах: «Дати в залежності від КП» – пошук по даті не виконується і виводяться всі доступні конкурсні пропозиції відповідно до інших критеріїв та «Вданий момент часу» – в пошукові критерії додається пошук по конкурсних пропозиціях які доступні у даний момент часу, що дає можливість визначити «ID конкурсної пропозиції». Розроблена блок-схема алгоритму, що реалізовує описані вище дії автоматизованої системи визначення «ID конкурсної пропозиції». Система має адаптивний дизайн, та може бути завантажена на різні мобільні пристрої, що дозволить завжди мати інформацію під рукою вступника. Також система має малий час реакції, зменшує навантаження на сервер (оскільки після отримання інформації з бази даних її обробка відбувається на комп'ютері користувача). Автоматизована система визначення «ID конкурсної пропозиції» була розміщена на порталі https://www.vstup.org/konkurs, а посилання на неї на сайті https://iino.knuba.edu.ua/. Система пройшла опробування під час вступної кампанії 2022 в Відокремленому структурному підрозділі «Інститут інноваційної освіти Київського національного університету будівництва і архітектури», підтвердила свою працездатність, кількість користувачів що користувалися системою склала 1298 осіб, що дорівнює 92 % від загальної кількості поданих заявок на вступ.
Keywords: вступна кампанія; ID конкурсної пропозиції; автоматизована система; заклади фахової передвищої освіти; заклади вищої освіти; алгоритм