СИСТЕМА СТАБІЛІЗАЦІЇ ПОЛОЖЕННЯ ДРОНУ З ВИКОРИСТАННЯМ НАВЧАННЯ З ПІДКРІПЛЕННЯМ - КРИВЕНЧУК, Юрій; ПЕТРЕНКО, Дмитро (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі наведено результати дослідження теми використання алгоритмів навчання з підкріпленням у системах керування дронами, з метою покращення якості та  збільшення швидкодії такого типу систем, їх поширення та впровадження у відповідні сфери в Україні. Виділено та описано такі основні етапи: огляд систем навчання з підкріпленням, визначення основних параметрів, за якими проводитиметься навчання, порівняння результатів, отриманих на різних мережах. Після проведення аналізу результатів було виявлено, що створення системи стабілізації положення дрону з використанням навчання з підкріпленням є актуальним та доцільним завданням на сьогодні, а найбільш ефективним інструментом для цього є використання навчання з підкріпленням в поєднанні з глибинними нейронними мережами.
Keywords: керування дроном; навчання з підкріпленням; глибинні нейронні мережі