МЕТОД ВИЗНАЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ МОДУЛЯЦІЇ СИГНАЛІВ БЕЗПІЛОТНИХ ЛІТАЛЬНИХ АПАРАТІВ З ВИКОРИСТАННЯМ ШТУЧНИХ НЕЙРОННИХ МЕРЕЖ - ГУЛА, Ігор; ПОЛІКАРОВСЬКИХ, Олексій (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Стаття присвячена розгляду питання визначення параметрів модуляції сигналів безпілотних літальних апаратів з використанням штучних нейронних мереж шляхом розпізнавання видів цифрової модуляції та виконується системою, яка автоматично класифікує вид цифрової модуляції одержуваного сигналу. Розроблений метод визначення параметрів модуляції сигналів, відрізняється від нині існуючих способом вибору ознак класифікації сигналів. У роботі у якості таких ознак використані кумулянти як парного, так і непарного порядку.
Keywords: розпізнавання цифрової модуляції; багатошарова нейронна мережа; система SDR; БПЛА