ПРОЄКТУВАННЯ МОДУЛЯ ВІБРАЦІЙНОЇ МАШИНИ ДЛЯ ОЧИСТКИ ЗАБРУДНЕНЬ ТА ЗАГАЛЬНА МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ ЙОГО ЕЛЕМЕНТІВ - ГОРДЄЄВ, Анатолій; СТАРИЙ, Андрій; УРБАНЮК, Євген; ГОРДЄЄВ, Олексій (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Якість і надійність відремонтованих машин істотно залежать від досконалості технологічних процесів розбирання, очищення, підготовки поверхні і складання. Запропоновано конструкцію вібраційної машини для очистки забруднень та загальну методику розрахунків модуля очистки пульсуючим зануреним струменем з твердими частинками. Наведено результати експериментальних досліджень зміни тиску пульсуючого зануреного струменя від частоти коливань приводу. Наведено методику та приклад розрахунку зворотного клапану модуля вібраційної машини для очистки забруднень потоком пульсуючого струменя рідини з твердими частинками.
Keywords: вібраційна машина; пульсуючий занурений струмінь рідини з твердими частинками; максимальний тиск рідини; методика проєктування