ПОРІВНЯННЯ МЕХАНІЧНИХ І ТЕХНІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПІДІЙМАЧІВ«LAUNCH» ТА «PEAK» - МЄШКОВ, Юрій; ВОЙТОВИЧ, Ольга (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
У статті проведено порівняння механічних і технічних характеристик підіймачів автомобілів, що використовуються на всіх автосервісах. За останні 20 років двостійкові підіймачі зайняли свою нішу і здобули популярність, вони обігнали чотиристійкові підіймачі більш ніж утричі хоча б тому, що вони менше коштують. Двостійкові підіймачі спочатку використовувалися для перевірки та обслуговування мастила, шини і т. д., але в даний час широко використовується для основних видів діяльності (хоча чотиристійкові підіймачі, як і раніше, необхідні для повного технічного огляду).Тим не менш, велика кількість експертів не припиняють повідомляти про ризик падіння транспортних засобів із двостійкових підіймачів. Відомі випадки за останні п’ять років, коли під час падіння з підіймача постраждав не лише автомобіль, а й робітники отримали серйозні травми, також були летальні випадки. Тому думка перевірочного відділу полягає в тому, що будь-яке падіння транспортного засобу з висоти несе високий ризик та смертельні травми.Виробники підйомного обладнання середнього та преміального класу почали впроваджувати у свої лінійки бюджетні моделі. Вони йдуть шляхом конструктивного спрощення моделей, скорочують виробничі витрати, використовують дешевші метали, забирають електронні системи, що дозволяє знизити вартість обладнання. Ринок підіймачів майже не демонструє змін щодо асортименту. Він сегментується за типом підіймачів – двостійкові, плунжерні, ножичні, підкатні канавні, чотиристійкові, багатопостові плунжерні.При розгляді ринку підіймального обладнання не можна залишити без уваги китайських автовиробників, які займають солідну частку в загальній структурі цієї товарної групи. «Ринок китайського обладнання зараз чітко розділився на два класи- один представлений дешевою та низькоякісною продукцією, а інший є сегментом обладнання гідної якості. Між двома сегментами є чітка різниця, зрозуміла професіоналу. Вибираючи китайські підіймачі, клієнти розуміють, що якщо за обладнання просять мало грошей, воно довго не прослужить. Такого низькоякісного обладнання на ринку багато, і ця продукція загалом дискредитує весь сегмент з Китаю.
Keywords: технічні характеристики; підіймачі автомобілів; технічний огляд; сегменти ринку