МЕТОД ФОРМУВАННЯ КОНТЕКСТУ РЕКЛАМИ ТА ЦІЛЬОВОЇ АУДИТОРІЇ НА ОСНОВІ НАВЧАННЯ АСОЦІАТИВНИХ ПРАВИЛ - ЛІП’ЯНІНА-ГОНЧАРЕНКО, Христина; КОМАР, Мирослав; САЧЕНКО, Анатолій; ЛЕНДЮК, Тарас (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Сьогодні важливими механізмами вивчення є контент та механізми його творення, проблеми впливу на цільову аудиторію, яка сама прагне формувати комунікаційні процеси. Інтернет-контент займає позиції потужної комунікаційної технології, яка продовжує стрімко розвиватися та набирати впливовості. Формування великої кількості рекламних оголошень, особливо текстів, обходиться надзвичайно дорого. Тому варто продумати, як можна генерувати ці тексти автоматично. У зв’язку з цим можна вважати, що розробка методу формування контексту реклами та цільової аудиторії на основі навчання асоціативних правил є актуальною та дає можливість підвищити результативність рекламних оголошень, а відповідно і зменшення затрат на інтернет-рекламу закладів вищої освіти. У якості вхідних даних використано опитування студентів спеціальності «Комп’ютерні науки», стосовно вступу. В опитуванні прийняли участь 152 студентів, дали відповідь на 10 питань. З результатів, методу формування контексту реклами та цільової аудиторії на основі навчання асоціативних правил, результативність оголошення в соціальних мережах, збільшилась що найменше на 23%, а ціна зменшилась на 90%.
Keywords: аналіз даних; рекламний вміст; вивчення асоціативних правил; алгоритм апріорі; Фейсбук