ФЕРМЕНТИ ТА ПІДХОДИ ДО ЇХ ВИКОРИСТАННЯ У ВИРОБНИЦТВІ НАТУРАЛЬНОЇ ШКІРИ - КОПИТІНА, Ірина; АНДРЕЄВА, Ольга; МОКРОУСОВА, Олена; ОХМАТ, Олена (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі викладено усталені уявлення про ферменти і традиційні підходи до їх практичного використання у шкіряному виробництві. Розкрито особливості будови та властивості цих сполук як білків та як каталізаторів. На підставі аналізу літературних джерел показано переваги ферментативних процесів порівняно з хімічними, що полягають у підвищенні продуктивності, якості натуральної шкіри та культури виробництва, більш раціональному використанні природних ресурсів.
Keywords: традиційні уявлення та підходи; ферменти; технологічні процеси; натуральна шкіра