РОЗРОБЛЕННЯ ІНТЕРАКТИВНОГО ГРАФІЧНОГО ЗАСТОСУНКУ КОЛЬОРИЗАЦІЇ ЗОБРАЖЕННЯ - КРИВЕНЧУК, Юрій; ВАСИЛИК, Ростислав (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі наведено результати  розроблення інтерактивного графічного застосунку кольоризації зображення, мета якого покращення якості та збільшення функціоналу даного типу застосунків, їх поширення та впровадження у відповідні сфери в Україні. Виділено та описано такі основні етапи: перетворення тексових фраз у кольорові палітри, визначення ознак, кольоризація зображення за допомогою згенерованих палітр. Після проведення аналізу результатів було виявлено, що розроблення інтерактивного графічного застосунку кольоризації зображення є актуальним та доцільним завданням на сьогодні, а найбільш ефективним інструментом для цього є використання такий математичних методів, як K-means,  методів глибинного навчання та згорткових нейронних мереж.
Keywords: кольоризація зображення; згорткові нейронні мережі; графічні редактори