ВИВЧЕННЯ ПРОЦЕСІВ ОЧИЩЕННЯ ПІДСІТКОВИХ ВОД ДЛЯ ПОВТОРНОГО ВИКОРИСТАННЯ В ЦЕЛЮЛОЗНО-ПАПЕРОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ - ГАЛИШ, Віта; РАДОВЕНЧИК, Ярослав; ГОМЕЛЯ, Микола; РАДОВЕНЧИК, Вячеслав (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі наведено результати досліджень процесів освітлення підсіткових вод технологічного процесу виробництва картону тарного з макулатури. Встановлено закономірності впливу компонентів макулатурної маси на ефективність їх видалення з оборотних вод за використання неорганічних коагулянтів різних типів. Показано, що залишкова каламутність оборотних вод пов’язана з вмістом в них мінеральних наповнювачів.
Keywords: первинне волокно; вторинне волокно; картон; показники міцності; підсіткові води; коагулянти