ДОСЛІДЖЕННЯ КІЛ СИНХРОНІЗАЦІЇ ЦИФРОВИХ СИСТЕМ ЗВ’ЯЗКУ - БОЙКО, Юлій; ПЯТІН, Ілля; МОКРИЦЬКИЙ, Андрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі наведено результати досліджень різних характеристик цифрової системи ФАПЧ (час досягнення блокування; встановлена помилка; перехідна поведінка) для різних видів вхідної дії. Досліджено коефіцієнт бітових помилок когерентної цифрової системи зв’язку. Визначено перехідний процес системи ФАПЧ під час адаптації. Наявність нульової фазової помилки визначається контурним фільтром ФАПЧ. Ширина смуги контуру та початкове відхилення між вхідною та опорною частотами впливають на час адаптації ФАПЧ. Коефіцієнт загасання ФАПЧ впливає на поведінку адаптації: швидкість і величину викидів.
Keywords: фазове автопідлаштування частоти; фазовий детектор; генератор з числовим керуванням; контурний фільтр; коефіцієнт загасання