МОДЕЛЮВАННЯ РЕЖИМІВ РОБОТИ ЕЛЕКТРОПРИВОДА ПІДЙОМНОЇЛЕБІДКИ КРАНА В СЕРЕДОВИЩІ MATLAB - БАБІЙ, Сергій; МОШНОРІЗ, Микола; ПРОЦЕНКО, Дмитро; ПАЯНОК, Олександр; ЖУКОВ, Олексій (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі проведено аналіз статичних навантажень підйомних лебідок підйомно-транспортних механізмів та сформовано узагальнену математичну модель підйомної лебідки крана. На основі запропонованої моделі розроблено структурну схему підйомної лебідки та реалізовано її як комп’ютерну модель у вигляді блока бібліотеки програмного середивища Simulink Matlab. Використання даної моделі дозволяє суттєво спростити процес проектування електроприводів підйомних лебідок кранів.
Keywords: підйомна лебідка; математична модель; статичний момент; електропривод