МОДЕЛЮВАННЯ КАНАЛУ ОПТИЧНОЇ СИСТЕМИ ПЕРЕДАВАННЯ OTH З КВАДРАТУРНОЮ АМПЛІТУДНОЮ МОДУЛЯЦІЄЮ - ПЕДЯШ, Володимир (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі наведено результати дослідження якісних характеристик волоконно-оптичної системи передавання OTH. Розроблена імітаційна MatLab модель каналу із швидкістю передавання 43,018 Гбіт/с (OTU3) з модуляцією КАМ-4, що дозволяє врахувати лінійні та нелінійні спотворення сигналу в оптичному середовищі розповсюдження, а також параметри функціональних блоків системи. Виконано співставлення отриманих даних з результатами моделювання, отриманих в спеціалізованих програмних продуктах і доведена коректність запропонованої моделі.
Keywords: імітаційна модель; спотворення; оптичний канал; квадратурна амплітудна модуляція