ДОСЛІДЖЕННЯ НАДІЙНОСТІ РУКАВІВ ВИСОКОГО ТИСКУ ПРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ВИЛОЧНИХ НАВАНТАЖУВАЧІВ У МОРСЬКИХ ПОРТАХ - СТРЕЛЬБІЦЬКИЙ, ВІКТОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У роботі наведено  дослідження впливу умов експлуатації на технічний стан рукавів високого тиску вилочних навантажувачів, котрі експлуатуються у морських портах  Наведено види дефектів рукавів, котрі виникають в зимовій та літній періоди експлуатації..   Аналіз отриманих даних показав, що найпоширенішим видом відмови рукавів є вихід з ладу внаслідок розриву..  Кількість відмов у зимовий період значно вище ніж  у літній, що можна пояснити негативним впливом низьких температур на фізико-механічні характеристики рукавів.
Keywords: гідропривід; відмова; знос; вилочний навантажувач; рукава високого тиску