СУЧАСНІ РІШЕННЯ ТА НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ ОСНОВНИХ ЕЛЕМЕНТІВ СИСТЕМИ ТОЧНОГО ЗЕМЛЕРОБСТВА - ХОЛОДЮК, ОЛЕКСАНДР; ДИНЯ, ВОЛОДИМИР; БОНЯКЕВИЧ, ОЛЕКСАНДР; МОВЧАН, ДМИТРО (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі наведено результати досліджень щодо сучасних рішень та напрямків розвитку основних елементів системи точного землеробства. До них можна віднести системи позиціонування, різні датчики для отримання інформації про стан ґрунту, рослин, навколишнього середовища з метою обґрунтованого прийняття раціональних управлінських рішень. Відмічено, що перспективним напрямком розвитку сільськогосподарських секторів є впровадження візуальних технологій, таких як розпізнавання зображень, камери, робототехніка тощо.
Keywords: точне землеробство; системи позиціонування; дистанційне зондування; безпілотні літальні апарати; камери; датчики; сенсори; сівалки точного висіву; диференційоване внесення; електронна карта