ВИЗНАЧЕННЯ ВАГИ ВИЧАВЛЕНОЇ ОЛІЇ ШНЕКОВИМ ПРЕСОМ З ВИКОРИСТАННЯМ ТЕНЗОМЕТРИЧНОГО ДАТЧИКА, МОДУЛЯ HX711 ТА ARDUINO - ГАВРАН, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У цьому дослідженні представлено автоматизовану систему кількісного визначення олії, видобутої з шнекового преса, використовуючи тензодатчик і модуль HX711 у взаємодії з платформою Arduino. Ця установка вимірює цільову масу видобутої олії, при цьому зібрані дані додатково обробляються мікроконтролером Arduino. Визначені користувачем параметри вимірювання, такі як маса олії, визначають, коли система завершує роботу шнекового преса.Після досягнення встановленого значення маси вичавленої олії, мікроконтролер Arduino надсилає сигнал для зупинки пресу, що дозволяє уникнути перевитрати сировини та енергії. Такий підхід також забезпечує однорідність якості продукту, оскільки кожна партія вичавленої олії вимірюється. З іншого боку, якщо задане значення маси ще не досягнуто, процес вичавлення може продовжуватися до досягнення цільового результату. Це дозволяє оптимізувати використання пресу, забезпечуючи максимальну вибірковість і результативність у виробничому процесі. Така система керування дає можливість автоматизувати процес виміру та контролю виробництва, забезпечуючи ефективну роботу шнекового пресу.
Keywords: Arduino; Oil Pressing; Автоматизація; Системи керування; Розумні технології