РОЗРАХУНОК ПОЗАЦЕНТРОВО СТИСНУТИХ ЕЛЕМЕНТІВ - ЯРЕМЕНКО, О.; БАЛДУК, П. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі в результаті розрахунку встановлюється доцільність установки та ступінь насичення арматурою розтягнутої та стисненої зон перетину. При малих ексцентриситетах, коли сила прикладається в межах ядра перерізу, насичення арматурою стиснутої зони призводить до помітного збільшення міцності перерізу. При великих ексцентриситетах насичення арматурою стиснутої зони малоефективне.
Keywords: діаграми деформування; кам'яна кладка; бетон; осьове стиснення; позацентрове стиснення