ПЕРСПЕКТИВИ ВПРОВАДЖЕННЯ МАГНІТНИХ ТЕКСТИЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ З ВМІСТОМ НАНОСКЛАДОВИХ НА ОСНОВІ ДВО І ТРИВАЛЕНТНОГО ОКСИДІВ ЗАЛІЗА - РЯБЧИКОВ, М.; НАЗАРЧУК, Л.; СТИЦЮК, В.; ТКАЧУК, О.; КАГАН, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Визначені основні властивості магнітних текстильних матеріалів на основі наноскладових оксидів заліза. Доведена висока адгезійна міцність утримання нанопорошків. Визначені бактеріостатичні властивості одержаних матеріалів для використання в медичних і захисних виробах. Описані магнітні властивості текстильних матеріалів з вмістом нанопорошків, запропоновані сфери використання в конструкціях смарт одягу. Доведена можливість забезпечення структурних характеристик магнітних матеріалів. Наведена структура напрямків використання магнітних текстильних матеріалів.
Keywords: магнітні текстильні матеріали; наноскладові; смарт одяг; медичний текстиль