СУЧАСНІ МЕТОДИ І СТАРОВИННІ ТЕХНОЛОГІЇ РЕСТАВРАЦІЇЇ ТА ВІДНОВЛЕННЯ ВЗУТТЯ - БАБИЧ, А.; ЛИПСЬКИЙ, Т.; РАДІКОВА, А. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В статті досліджено особливості етапів реставрації взуття.Розроблено технологічні етапи  реставрації взуття та поетапна технологія фінішного оздоблення готових виробів.Проведено повний цикл реставраційних робіт на зразках чоловічого вживаного взуття.Перевірено згідно вимог стандартів і доведено експериментальним шляхом високу зносостійкість поверхні матеріалів відреставрованого взуття, а саме: здатність матеріалу до багаторазового згину, розтягу, мокрого і сухого тертя.Проведено дослідне носіння відреставрованих зразків взуття. Підтверджено високі експлуатаційні характеристики досліджуваних виробів.  Доведено експериментальним шляхом доцільність даних робіт.
Keywords: реставрація; технологія; оздоблення; якість; зносостійкість; взуття