СТВОРЕННЯ СЕНСОРНИХ ПРОФІЛІВ ВИН З СОРТУ РИСЛІНГ РЕЙНСЬКИЙ КРАЇН ЄВРОПИ, АМЕРИКИ І ОКЕАНІЇ ТА ЇХ ПОРІВНЯЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА - ВЕРЕЧУК, О.; КАМЕНЕВА, Н. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
У ході досліджень створено сенсорні профілі вин з сорту Рислінг Рейнський країн Європи, Америки ї Океанії  та їх порівняльна характеристика,  проаналізовано ситуацію з виробництвом та споживанням вин з сорту Рислінг Рейнський в Україні; проведено відбір зразків вин з сорту Рислінг Рейнський, вирощених в Україні, Європи та країнах Нового Світу; розроблено дегустаційні протоколи та створити сенсорні профілі вина з сорту Рислінг, згідно з міжнародними термінами сенсорного аналізу; проведено порівняння сенсорних профілів вин з сорту Рислінг Рейнський та  виявлено унікальний сенсорний профіль вітчизняних вин з сорту Рислінг Рейнський. У ході проведенні експерименту застосували методи сенсорного аналізу дескриптно-профільний та баловий методи.
Keywords: вино; Рислінг Рейнський; дескриптор; сенсорний профіль; баланс