НОВИЙ ПІДХІД ДО СТВОРЕННЯ ВИСОКОСТАБІЛЬНОГО ДІАПАЗОННОГО НВЧ-ГЕНЕРАТОРА - БІЛИК, О.; КОНОНОВ, С. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Розглядається діапазонний НВЧ генератор. В петлі ФАПЧ генератора встановлений помножувач частоти. У генераторі відсутній дільник частоти, тому він має підвищену стабільність через низький вихідний рівень фазового шуму. Запропонований пристрій може використовуватися в телекомунікаційному і радіотехнічному обладнанні.
Keywords: діапазонний генератор; НВЧ генератор; частотна нестабільність; фазовий шум; генератор гармонік; помножувач частоти; перемножувач; фільтр; ФАПЧ; опорна частота