ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ МЕХАНІЗМУ ПЕРЕСУВАННЯ НА РЕСУРС МЕТАЛОКОНСТРУКЦІЇ МОСТОВИХ КРАНІВ МОРСЬКИХ ПОРТІВ - СТРЕЛЬБІЦЬКИЙ, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі наведено результати  досліджень мостових кранів, які експлуатують у закритих складах морських портів. Проаналізовані дефекти, які виникають у процесі їх експлуатації. Отримані результати вказують на те, що найбільш навантаженим елементом є кінцеві балки мостових кранів. За допомогою магнітного (коерцитиметричного)   методу проаналізовано стан їх кінцевих балок, проведений аналіз результатів покаазв, що два крани слід негайно припинити експлуатувати.
Keywords: мостовий кран; механізм пересування; коерцитивна сила; ресурс