МОДЕЛЮВАННЯ ХАРАКТЕРИСТИК ШИРОКОСМУГОВОЇ АНТЕННОЇ СИСТЕМИ ДЛЯ ПЕЛЕНГАЦІЇ БПЛА - БОЙКО, Ю.; ПОЛІКАРОВСЬКИХ, О.; ТКАЧУК, В.; АВДЄЄВ, В.; СВІСТУНОВ, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В статті проведено аналіз сучасного стану питання проектування широкосмугових антенних систем для розробки пеленгаційних комплексів БПЛА. Здійснено опис прототипу антенної системи на основі елементу антени Вівальді. Встановлено експериментальну залежність між геометричними параметрами і характеристиками антени. Проведено моделювання запропонованої конструкції широкосмугової антенної системи засобами математичного моделювання. Розглянуто методики налаштування запропонованої антенної системи в діапазоні частот за різних умов збудження. Визначено основні тренди у зміні основних параметрів запропонованої антенної системи у широкому діапазоні частот можливої експлуатації.
Keywords: БПЛА; антена; пеленгація; діаграма спрямованості; широкосмуговий випромінювач