ОСОБЛИВОСТІ СУЧАСНОГО ТЕСТУВАННЯ ВЕБ-ДОДАТКІВ - БАГРІЙ, Р.; ПЕТРОВСЬКИЙ, С. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
У роботі проведено дослідження технології та підходів до тестування веб-додатків в сучасних фреймворках. Розглянуто основні методи ручного тестування, що потребують великого обсягу ручної праці. Особливу увагу приділено технологіям автоматизованого тестування, що пропонується застосувати при розробці сайтів в сучасних фреймворках. Детально описана піраміда тестів та рівні тестування, проаналізовані основні переваги та недоліки для кожного рівня. Запропоновано застосовувати технологію розробки на основі поведінки (BDD) для автоматизованого тестування веб-додатків. Для підвищення ефективності процесу розробки веб-додатків застосовано шаблон проектування впровадження залежностей (DI) засобами, що вбудовані у сучасних фреймворках.
Keywords: комп’ютерні науки; ізоморфність графів; фреймворк; веб-додатки