СИСТЕМА РОЗПІЗНАВАННЯ ТА ТРЕКІНГУ ОБ’ЄКТІВ НА ВІДЕО - КРИВЕНЧУК, Ю.; МАРКО, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі проаналізовано та наведено результати дослідження теми розпізнавання об’єктів на відео, а також здійснений опис запропонованих раніше методологій, з метою виявлення параметрів, які можна вдосконалити та в подальшому застосувати оптимізовані методи для створення та поширення аналогічних систем в проекті DRINMIX (автоматизована система обслуговування клієнтів), а також у наближених сферах. Виділено та описано такі основні етапи, як розпізнавання об’єкту,  відслідковування об’єкту, класифікація об’єкту. Аналіз результатів підтвердив актуальність тематики та доцільність створення системи розпізнавання та трекінгу об’єктів на відео, на основі проробленої роботи зроблений висновок, що найбільш ефективним інтструментом для виконання цієї роботи стане використання методів глибинного навчання.
Keywords: об’єкт; відео; розпізнавання об’єктів; трекінг об’єктів; згорткова нейронна мережа