АЛГОРИТМ СИНТЕЗУ ДИСКРЕТНИХ ТЕСТІВ НА ОСНОВІ ЕВОЛЮЦІЙНИХ ТЕОРІЙ - ГУРМАН, І.; МОТОРНИЙ, П.; ЧЕШУН, В.; ДЖУЛІЙ, А.; ЧОРНЕНЬКИЙ, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі представлено варіант реалізації алгоритму синтезу дискретних із застосуванням теорії генетичних алгоритмів. Алгоритм орієнтовано на зменшення кількості необхідних перевірок об’єкта діагностування за рахунок генерації нових популяцій тестів, що зберігають перевірну здатність початкової послідовності в меншій кількості тестів-нащадків цієї послідовності, що утворюються за алгоритмом.
Keywords: технічна діагностика; генетичні алгоритми; синтез тестів; цифрові пристрої