ПОЛІГАРМОНІЧНИЙ ВИЯВНИК СЛАБКИХ СФІГМОМЕТРИЧНИХ СИГНАЛІВ - ПИВОВАР, О.; ПІДЧЕНКО, С.; ТАРАНЧУК, А. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Показана можливість та доцільність виявлення слабких сигналів сфігмометричних сенсорів за допомогою застосування нелінійних динамічних систем із хаотичними режимами роботи. Розроблено імітаційні моделі сфігмометричних сигналів та їх хаотичних виявників на базі нелінійної системи Дафінга. Проведено дослідження моделей в широкому полі параметрів нелінійних динамічних систем в рамках хаотичного виявника. Доведена можливість виявлення полігармонічних сигналів сфігмометричних сенсорів на тлі потужних флуктуаційних завад через застосування нелінійних способів обробки в реальному часі.
Keywords: нелінійна система; хаотичний генератор; полігармонічний сигнал; хаотичний виявник