ЗАСТОСУВАННЯ СПЕЦІАЛЬНОГО УСТАТКУВАННЯ ТА ІННОВАЦІЙНОГО СПОСОБУ ДЛЯ ВИМІРЮВАННЯ КУТА ЗАГОСТРЕННЯ ТА ФОРМИ ЛЕЗА КЛИНКОВОЇ ХОЛОДНОЇ ЗБРОЇ ПРИ ПРОВЕДЕННІ ЕКСПЕРТНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - ГАНЗЮК, А.; ГОРДЄЄВ, А.; КРАВЧУК, О.; КРАВЧУК, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Проаналізовано досвід застосування різних технічних засобів та способів для визначення кута загострення леза, встановлено недоліки існуючого обладнання та оцінено величини похибки при вимірюванні кута загострення. Запропоновано інноваційний спосіб з використанням сучасного інноваційного обладнання для визначення кута загострення та кутів форми леза. Як приклад застосування запропонованого способу вимірювання наведено процес поетапних дій експерта при проведенні експертних досліджень клинкової холодної зброї.
Keywords: кут загострення леза; спеціальне устаткування; спосіб вимірювання