ОБҐРУНТУВАННЯ РАЦІОНАЛЬНОГО СПОСОБУ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ СУШІННЯ ВИСОКОВОЛОГОГО НАСІННЯ БАШТАННИХ КУЛЬТУР - ЦУРКАН, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В статті запропоновано принципово нову концепцію енергоощадного сушіння високовологих насіннєвих матеріалів, зокрема насіння гарбузів, процес сушіння яких через специфічні морфологічні, теплофізичні, підвищені когезивно-адгезивні властивості, наявності в шарі насіння залишків поверхневої плівки та плоду найбільш енергоємний.
Keywords: баштанні культури; гарбузи; високовологе насіння; вібраційні сушарки; фільтраційно-конвективне сушіння; якість