ОСОБЛИВОСТІ ДИЗАЙН-ПРОЕКТУВАННЯ СПЕЦІАЛЬНОГО ОДЯГУ ДЛЯ МОТОЦИКЛІСТІВ-АМАТОРІВ - САРАНА, О.; МАЗНЄВ, Є.; ЗАСОРНОВ, О.; ВОРОБЙОВ, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Стаття присвячена розробці спеціального захисного костюму для мотоциклістів-аматорів. В результаті аналізу умов експлуатації спортивного одягу мотоциклістів визначені найбільш негативні фактори навколишнього середовища, які впливають на тіло водія – це швидкість вітру від 0 до 60 км/год, можливі атмосферні опади у вигляді дощу, не виключені удари тупих предметів у разі падіння. Одяг мотоциклістів-аматорів повинен забезпечувати захист тіла від впливу зазначених негативних чинників, зручність у користуванні, комфортність у стані спокою та при інтенсивних рухах.Характерною особливістю умов експлуатації спортивного одягу для мотоциклістів є те, що людина майже весь час знаходиться у позі сидячи на мотоциклі. В роботі використана методика безконтактного оптичного визначення основних поз та характерних рухів мотоциклістів-аматорів.
Keywords: мотоциклісти-аматори; спецодяг; спортивний костюм; умови експлуатації; пози та рухи; коефіцієнт повітропроникності