ФОРМАЛІЗАЦІЯ ВЗАЄМОЗВʼЯЗКІВ МІЖ СИСТЕМОЮ-ДАВАЧЕМ І СИСТЕМОЮ-КОРИСТУВАЧЕМ НА ОСНОВІ СТРУКТУРОВАНИХ ДАНИХ ДЛЯ КОНСОЛІДОВАНОЇ ОБРОБКИ - ТИМЧУК, ВОЛОДИМИР; ГРАЗІОН, ДЕНИС; ПЕЛЕЩАК, ІВАН; ПОПОВ, ОЛЕКСАНДР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У системах систем, у зв’язаних ієрархічних системах задача консолідованої обробки інформації є унікальною для кожної архітектури, тож аналіз доступних або можливих даних, які збираються, генеруються та зберігаються дозволить формалізувати етапи консолідованої обробки та віднаходити для кожного з них інформаційну технологію. В статті проаналізовано структуровані датасети в ієрархічній багатопозиційній системі спостереження, виокремлено інформаційну надлишковість і рівень інформативності різних елементів даних, охарактеризовано розрізнювальні ознаки в датасетах як основу для післяобробки даних за допомогою систем машинного навчання.
Keywords: система систем; ієрархічні системи; ISR система; консолідована обробка; структуровані дані; датасет; інформаційна технологія; машинне навчання