МОДЕЛЮВАННЯ РУХУ ПІШОХОДА НА ОСНОВІ ДАНИХ СЕНСОРІВ СМАРТФОНУ - ЗАВАЛІЙ, ТАРАС (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Задача навігації завжди була актуальна в різних сферах діяльності людини. А поява дешевих електромеханічних сенсорів (IMU) спричинила нові прикладні дослідження у напрямку інерційної навігації. У статті наведено розв’язок задачі навігації пішохода з використанням смартфону та за наявності перешкод у сигналі GNSS. Дані прискорення смартфону використано для навчання LSTM моделі, яка може усувати дрейф швидкості при інтегруванні. Показано, що попри достатню точність прогнозування швидкості (MAE=0.087 м/с і R2=0.83), кінцева обчислена траєкторія залежить від точності орієнтації в горизонтальній площині, отриманої з магнітометра.
Keywords: інерційна навігація; опрацювання сигналів; IMU; LSTM