ДОСЛІДЖЕННЯ ПОРІВНЯЛЬНИХ ХАРАКТЕРИСТИК РОЗПІЗНАВАННЯ ОБЛИЧ НА РІЗНИХ ПЛАТФОРМАХ - РИБАК, ЛЕВ-ВОЛОДИМИР; ДЕНДЮК, МИХАЙЛО (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі наведено результати порівняння розпізнавання облич методом власних граней з використанням різного апаратного забезпечення. Здійснено аналітичний огляд підходів до розпізнавання облич з використанням нейронних мереж та методу власних граней.. Обгрунтовано вибір саме методу власних граней для здійснення експерименту. На основі математичної моделі цього методу реалізоване програмне забезпечення для розпізнавання облич. Проведено процес навчання програмної моделі та продемонстровано приклади її застосування. Експериментальним шляхом виміряно характеристики розпізнавання облич на різному апаратному забезпеченні. Здійснено порівняння якості розпізнавання з використанням таких характеристик: кількість вхідних фреймів, розпізнанні обличчя з відомим іменем, розпізнанні обличчя з невідомим іменем та середній час розпізнавання в мілісекундах. Представлено ці результати у вигляді текстового та графічного відображення. За результатами експериментів встановлено, що запропонований метод є актуальним для пристроїв з низькою потужністю або з низьким запитом до продуктивності.
Keywords: апаратне забезпечення; графічний процесор; ЦП; власні грані; нейронні мережі