РОБОТА ФОТОЕЛЕКТРИЧНОЇ СТАНЦІЇ НА ОСНОВІ ГІБРИДНОГО ІНВЕРТОРА З РІЗНОЮ ЄМНІСТЮ СИСТЕМИ НАКОПИЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ - КОВАЛЬ, ВАДИМ; ОРОБЧУК, БОГДАН; БУНЯК, ОЛЕГ; ГЕТМАНЮК, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі описано розроблену та виготовлену фотоелектричну станцію для дослідження роботи системи накопичення електроенергії на основі Li-ion акумуляторів. Система накопичення електроенергії напругою 48 В  і виконана вдвох варіантах із ємністю 125 А·год та 426 125 А·год. Отримано графіки генерації, накопичення та споживання електроенергії від фотоелектричної енергоустановки.  Досліджено вплив ємності на  ефективність використання електроенергії від фотоелектричних панелей.  Оцінено вплив ємності системи накопичення електроенергії на ефективність фотоелектричної енергоустановки в цілому
Keywords: фотоелектрична станція; система накопичення електроенергії; електроенергія; електроспоживання