АНАЛІЗ ТА ПРОГНОЗУВАННЯ ЗАРПЛАТ ЗА ДОПОМОГОЮ МАШИННОГО НАВЧАННЯ - КРИВЕНЧУК, Юрій; ГОРІШНА, Надія (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі наведено результати дослідження теми прогнозування заробітної плати людини за параметрами посади, досвіду й рівня освіти та розроблення системи для вирішення такої задачі, з метою покращення якості ринку заробітних плат та впровадження таких систем у відповідні сфери в Україні. Виділено та описано такі основні етапи: визначення тестових наборів даних,навчання нейронної мережі, передбачення зарплати. Після проведення аналізу результатів було виявлено, що створення системи передбачення заробітної плати за посадою, досвідом та рівнем освіти є актуальним та доцільним завданням на сьогодні, а найбільш ефективним інструментом для цього є використання нейронних мереж.
Keywords: передбачення зарплати; нейронні мережі