АРХІТЕКТУРА СИСТЕМИ ФОРМУВАННЯ ДОКУМЕНТАЦІЇ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ВІРТУАЛЬНИХ СПІЛЬНОТ - СИНЬКО, Анна (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
На сьогодні спостерігається швидкий розвиток галузі інформаційних технологій, що складається з виробництва інформаційної техніки та інформації до неї, яка повинна бути зафіксована у вигляді документації. Формування документації, що буде містити не тільки думку виробника, а і споживача, постає важливим завданням. Адже, в першу чергу, програмне забезпечення орієнтоване на користувачів. Зазвичай розробники надають опис до програмного забезпечення на офіційних сайтах або у сховищах даних. В той час як споживачі розміщують інформацію у віртуальних спільнотах, які стрімко набирають популярність серед населення. В результаті цього автор розробив архітектуру системи щодо формування документації програмного забезпечення на основі досвіду користувачів, споживачів, джерелом якої будуть віртуальні спільноти. Наведена в статті архітектура системи потрібна для подальшої розробки програмно-алгоритмічного комплексу формування документації програмного забезпечення за допомогою віртуальних спільнот.
Keywords: віртуальна спільнота; документація; програмне забезпечення; мультиагентна система