СУЧАСНІ ЕЛЕКТРОННІ ПОСЛУГИ БІБЛІОТЕКИ ДЛЯ ПІДТРИМКИ НАВЧАЛЬНОГО ТА НАУКОВОГО ПРОЦЕСІВ ЗВО В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ - СОКІЛ, Марія; ЗВОРСЬКИЙ, Андрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У роботі розглядається вплив впровадження нових електронних послуг в Науково-технічній бібліотеці Національного університету «Львівська політехніка» (НТБ) як альтернативний спосіб задоволення інформаційних потреб користувачів, за умов обмеженого фізичного доступу до її ресурсів. Під час пандемії 2020-2021 років, а також через воєнну агресію постало питання спроможності бібліотеки у задоволенні інформаційних потреб користувачів, адже процеси у ЗВО зупинені не були. Для задоволення інформаційних потреб своєї читацької аудиторії в НТБ були здійснені підготовчі заходи та запроваджено сервіси, які дозволили бібліотеці не втратити своїх користувачів, а також вивести саму установу на новий рівень взаємодії з користувачами. У роботі представлено позитивні тенденції, які отримав заклад від запровадження нових сервісів, на основі аналізу кількісних та якісних показників.
Keywords: інтернет-ресурси; інформаційні ресурси; популяризація; електронні послуги; бібліотечні ресурси