МОДЕЛЬ ПЛАСТИЧНОЇ ДЕФОРМАЦІЇ ПОЛІМЕРНОГО МАТЕРІАЛУ - СИНЮК, Олег; КРАВЧУК, Ольга; КРАВЧУК, Андрій; МАГДІН, Віктор; ЗОЛОТЕНКО, Іван (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В статті розглядається модель пластичної деформації полімерного матеріалу в міжвалковому просторі перероблювального обладнання в умовах стиску і зсуву, на основі якої встановлено, що всебічний тиск, який створюється в полімері робочими органами перероблювального обладнання, викликає лише в’язкопружну деформацію, а тому пластичного ущільнення матеріалу в процесі його руйнування не відбувається.Числове моделювання пластичної деформації полімерних відходів між валками профілю Рело дозволило отримати розподіл дотичних напружень по площині полімерного матеріалу, за яким побудовано графічні залежності напруження від швидкості деформації, яка визначається коловими швидкостями та радіусами валків.
Keywords: полімерний матеріал; напружено-деформований стан; пластична; в’язкопружна деформація; руйнування; напруження; валки