МЕТОД АНАЛІЗУ ПРОГРАМНОГО КОДУ ДЛЯ ОЦІНКИ ЕНЕРГОСПОЖИВАННЯ ЯДРА CUDA - ГУРМАН, Іван; БОБРОВНІКОВА, Кіра; БЕДРАТЮК, Леонід; БЕДРАТЮК, Ганна (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі запропоновано метод аналізу програмного коду для оцінки енергоспоживання ядра CUDA для підвищення енергоефективності застосунків, які орієнтовані на обчислення на графічних процесорах. Запропонований підхід, заснований на статичному аналізі програми CUDA та методах машинного навчання, дозволяє оцінити енергоспоживання таких застосунків  без необхідності виконання на фізичних пристроях.З метою оцінки ефективності запропонованого підходу було використано три архітектури GPU NVIDIA: PASCAL, TURING та AMPERE. Результати проведених експериментів показали, що для архітектури NVIDIA AMPERE запропонований підхід надає можливість досягти коефіцієнта детермінації на рівні 0.9173. Отримані результати підтверджують ефективність запропонованого методу аналізу програмного коду для оцінки енергоспоживання ядра CUDA.