МЕТОД ПОБУДОВИ АПАРАТНОЇ АРХІТЕКТУРИ ДЛЯ СИСТЕМА КОМП’ЮТЕРНОГО ЗОРУ НА ОСНОВІ FPGA - ЛИСЕНКО, СЕРГІЙ; АТАМАНЮК, ОЛЬГА; БОХОНЬКО, ОЛЕКСАНДР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У цій роботі розглянуто методологію розробки апаратної архітектури для систем комп’ютерного зору на основі програмованої логіки, зокрема FPGA. У роботі проведено дослідження методів розробки архітектур для комп’ютерного зору та встановлено переваги використання FPGA у порівнянні з традиційними процесорами загального призначення. У роботі також розглянуто основні аспекти проектування апаратури на FPGA, зокрема вибір відповідного засобу розробки, проектування логіки, синтез та валідація розробленої апаратури. Досліджено можливості FPGA у забезпеченні високої продуктивності та ефективності систем комп’ютерного зору, що робить їх привабливими для використання у візуальних системах.
Keywords: FPGA; апаратна архітектура; системи комп’ютерного зору; алгоритми обробки зображень програмовані логічні пристрої; платформа для обробки візуальної інформації; низькорівневе програмування; платформа для дослідження алгоритмів зору; високоякісне відео та зображення з використанням FPGA; lexander