ВІРОГІДНІСТЬ КОНТРОЛЮ ВИРОБІВ ЕЛЕКТРОННОЇ ТЕХНІКИ ЗА РІВНЕМ НИЗЬКОЧАСТОТНИХ ШУМІВ - МИХАЛЕВСЬКИЙ, ДМИТРО (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У статті проводиться дослідження етапів вхідного та вихідного контролю виробів електронної техніки за рівнем низькочастотних шумів. Досліджено основні інформативні параметри: вимірювальну шумову напругу та випадкову похибку. Встановлено, що вимірювальна величина має довірковий інтервал, який враховує похибки вимірювання та визначення границь контролю. Визначено границі контролю, на основі яких отримано аналітичні вирази для розподілу інформативного параметра у визначених межах для надійних та ненадійних виробів електронної техніки. Враховуючи межу розділення виробів на придатні та непридатні, було запропоновано границі контролю, які містять коефіцієнт відсікання імовірних похибок. Отримано узагальнений аналітичний вираз оцінювання вірогідності контролю, який враховує мінімізацію дії систематичних та випадкових факторів впливу для підвищення ефективності вхідного та вихідного контролю за рівнем низькочастотного шуму.
Keywords: вірогідність контролю; низькочастотні шуми; вироби електронної техніки; випадкова похибка; контроль