ДІАГНОСТУВАННЯ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ ОЛИВИ В СИСТЕМАХ ОХОЛОДЖЕННЯ НАСОСНИХ АГРЕГАТІВ ОБЛАДНАННЯ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЙ - ЗАЙЦЕВ, СЕРГІЙ; ТІХЕНКО, ВАЛЕНТИН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В статті досліджено фізико-хімічні та теплофізичні властивості експлуатаційної мінеральної турбінної оливи «Tп-30»; вплив температури рідинної екстракції антиокисної присадки «Іонол» на визначення її вмісту в цій експлуатаційній мінеральній турбінній оливі за методом газової хроматографії в інтервалі температур 15–75 0С (288–348 К); вплив хімічної природи екстрагента на здатність екстрагування присадки «Іoнoл» із цієї мінеральної турбінної оливи. Отримані результати можна використати для удосконалення процесів контролю мінеральної турбінної оливи «Tп-30» насосного агрегату системи циркуляції водного теплоносія обладнання другого контуру атомних електростанцій із водно-водним енергетичним реактором.
Keywords: мінеральна олива; фізико-хімічні властивості; антиокисна присадка; екстрагент