РОЗРОБКА СКЛАДУ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОЇ ЗУБНОЇ ПАСТИ З ЕКСТРАКТОМ ШАВЛІЇ, ЯЛІВЦЮ ТА РОМАШКИ - ЄФІМОВА, ВЕРОНІКА; ЛУЦЕНКО, ТЕТЯНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В статті проведено розробку рецептури лікувально-профілактичної зубної пасти з використанням СО2 екстракту шавлії, ромашки та ялівцю. У роботі було встановлено вплив технологічних режимів екстракції на склад готового продукту, а саме вплив температури. Визначено співвідношення екстрактів у готовому продукті, а також встановлено компоненти та їх співвідношення у основі зубної пасти шляхом визначення реологічних властивостей.
Keywords: СО2; екстракт шавлії; ромашки та ялівцю; лікувально-профілактична зубна паста; в’язкість; кислотне число; екстракція