ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА ІДЕНТИФІКАЦІЇ ТЕРМІНІВ ТА АБРЕВІАТУР У ТЕКСТОВИХ ДОКУМЕНТАХ - ДАНИЛИК, ВІТАЛІЙ; ЛИТВИН, ВАСИЛЬ; МУШАСТА, СОЛОМІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У роботі описано процес побудови та функціонування системи ідентифікації термінів та абревіатур у текстових документах. Така проблема ідентифікації часто виникає у військовій сфері. Окремий термін чи абревіатура може мати кілька пояснень, що враховано у процесі роботи системи. Для пошуку термінів у різних відмінках використано методи опрацювання природномовних текстів. Описано вимоги до системи та обґрунтовано вибір програмних засобів. Наведено приклади функціонування системи.
Keywords: інформаційна система; опрацювання природної мови; термін; абревіатура; текстовий документ