ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ ДЛЯ СПЕЦІАЛЬНОГО ВЗУТТЯ ВІЙСЬКОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ - МИХАЙЛОВСЬКА, ОКСАНА; НАДОПТА, ТЕТЯНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У статті розглянуті поняття та категорії якості взуттєвих виробів, зокрема, для спеціального взуття військового призначення. Розроблено класифікацію показників якості спеціального взуття військового призначення, використовуючи фасетній метод розподілу ознак. До споживчих показників, котрі, в свою чергу, поділяються на ергономічні та експлуатаційні характеристики, відносяться такі якісні характеристики показників якості: антропометричні, гігієнічні, надійність, виробниче виконання. Виробничо-економічні показники характеризують технологічне та економічне забезпечення виробництва спеціального взуття військового призначення. Запропонована класифікація показників якості спеціального взуття військового призначення дозволяє у повній мірі охопити структуру процесу проектування взуття, враховуючи при цьому анатомо-морфологічні особливості стоп, забезпечуючи комфортність, захищеність стопи від впливів зовнішнього середовища, використовуючи сучасні пакети матеріалів. Також при цьому зростає рівень продуктивності процесу виготовлення взуття та забезпечується максимальна економічна ефективність.
Keywords: спеціальне взуття; комфортне взуття; якість; показники якості; споживчі властивості; виробничо-економічні показники; надійність