СИСТЕМА АВТОМАТИЗОВАНОГО ОЗВУЧУВАННЯ З ЕЛЕМЕНТАМИ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ - ДУМИН, АНДРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Автоматичне озвучування текстів вже давно не є новинкою серед користувачів. Проте при автоматизованому озвучуванні художніх текстів або при автоматизованому переозвучуванні аудіо з інших мов втрачається емоційна складова. Емоційне перетворення голосу з урахуванням статі мовця, особливостей мовлення тощо має на меті зберегти мовний зміст та ідентичність мовця. У цій статі запропоновано архітектуру системи автоматизованого переозвучування аудіо та відео з вбудованими класифікаторами визначення тональності тексу, емоційного забарвлення мовця та модуля опрацювання метаданих мовця для збереження його ідентичності. Розроблена архітектура стане основою подальших досліджень за даною тематикою.
Keywords: ASR; автоматичне розпізнавання мовлення; розпізнавання емоцій; перетворення тексту в мовлення; перетворення мовлення в текст; аналіз голосу