РОЗРОБЛЕННЯ АРХІТЕКТУРИ ЗГОРТКОВОЇ НЕЙРОННОЇ МЕРЕЖІ ДЛЯ КЛАСИФІКАЦІЇ ЗОБРАЖЕНЬ ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ НА ОБМЕЖЕНОМУ НАБОРІ ДАНИХ - МАТВІЙЧУК, ЯРОСЛАВ; ЯЦИШИН, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Робота спрямована на розробку архітектури згорткової нейронної мережі для класифікації зображень військової техніки. Ключовою вимогою до моделі є можливість навчання на обмежених вибірках даних. Було взято існуючу модель VGG-16, в якій замінено класифікатор на власний, що базується на повністю звʼязній нейронній мережі з 2-а виходами. Усі натреновані моделі перевіряються на адекватність та в подальшому будуть використовуватися для швидкої ідентифікації військової техніки у потоці відео.
Keywords: згорткова нейронна мережа; класифікація зображень; модель машинного навчання; ідентифікація військової техніки