СИСТЕМА КОНТРОЛЮ ЧАСУ З ДОДАТКОВИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ - КОТЕЛЕНЕЦЬ, ЮЛІЯ; БОНДАРЕНКО, НАТАЛІЯ; БОНДАРЕНКО, ВІКТОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Системи контролю часу стали невід’ємним елементом у багатьох сферах людської діяльності, таких як транспорт, електроніка, телекомунікації та ін. Однак створення функціональних систем управління часу з додатковими можливостями стає все більш важливим завданням. Наприклад, сучасні мобільні пристрої, що використовуються в різних сферах, потребують точних систем контролю часу для забезпечення роботи різних функцій, таких як геолокація, фотозйомка і відеозйомка, а також для реалізації інших додаткових функцій.Запропоновано систему контролю часу з додатковими функціями на основі кварцового резонатора. Система має розширені можливості, які можуть бути використані для виконання різних функцій, таких як виведення даних на екран, обробка даних з датчиків температури та вологості, що використовуються для моніторингу кліматичних умов в приміщенні. Система використовує високоякісні компоненти, такі як кристал з інтерфейсом I2C для взаємодії та РК-дисплей. Пристрій забезпечує точну синхронізацію часу відповідно до використання Wi-Fi модуля. Система живиться через USB-порт і тому може бути легко підключена до комп'ютера або ноутбука. Має компактні розміри та може бути використана в різних пристроях, які потребують точного відстеження часу. Завдяки відносно низькій вартості компонентів і простоті виготовлення, система може бути використана для створення прототипів і невеликих партій обладнання в різних промислових і наукових галузях.
Keywords: система контролю часу; годинник; мікроконтролер; РК-дисплей; інтерфейс I2C