СЕНТИМЕНТ АНАЛІЗ ВІДГУКІВ ПРО ПРОДУКТИ ЗА ДОПОМОГОЮ МОДЕЛЕЙ ГЛИБОКОГО НАВЧАННЯ - ЯРОШЕНКО, ОЛЕКСАНДР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У роботі наведено результати досліджень щодо використання підходів глибокого навчання для задачі сентимент аналізу відгуків про продукти з комерційних платформ. Було проведено аналіз існуючих підходів для цього завдання. Побудовано моделі на основі BERT та GPT-3, проаналізовано їх доцільність для практичного використання, виділено переваги та недоліки різних типів моделей.
Keywords: сентимент аналіз; відгуки про продукти; NLP; BERT; GPT-3