РОЗРОБКА КРОСПЛАТФОРМНОЇ СИСТЕМИ ДЛЯ ОСОБИСТОГО ФІНАНСОВОГО АНАЛІЗУ ЗА ДОПОМОГОЮ ПРОГРАМНОГО КАРКАСУ FLUTTER - СЕВЕРИНЕНКО, ДАНИЛО; СЕНИК, АНДРІЙ; ПУКАЧ, ПЕТРО (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У сучасному швидкоплинному світі, який характеризується різноманітними можливостями витрачання коштів, численними підписками та агресивною рекламою, люди часто не підозрюють, куди витрачаються їхні гроші. Незважаючи на те, що на ринку доступні різні програми для управління фінансами, більшість із них мають недоліки, особливо, коли йдеться про український ринок. Враховуючи цю інформацію, стає очевидним, що розробка програми, яка ефективно допомагає людям керувати особистими фінансами, має вирішальне значення.У цьому документі подано огляд спеціалізованих джерел інформації, присвячених бухгалтерському обліку особистих фінансів і фінансовим консультаціям. Він оцінює плюси та мінуси різних програм. Завдяки цьому аналізу стає очевидним, що більшість популярних програм розроблено для ринку США, причому більше половини з них є платними системами. Отже, розробка кросплатформної системи фінансового аналізу вимагає ретельного вибору технологій, придатних для цього застосування. Сучасний світ інформаційних технологій пропонує широкий вибір мов програмування, бібліотек і фреймворків, які можуть допомогти вирішити різні проблеми.Далі в статті представлено порівняльний аналіз конкретних інформаційних технологій і мов програмування, таких як Python, Flutter, Node.js та інших, які можна використовувати у фінансовому аналізі та консалтингу. На основі вище зазначених даних було обрано певний стек технологій для створення кросплатформної системи персонального фінансового аналізу. Крім того, у роботі описано процес розробки бажаного додатка, результатом якого є готовий продукт, який функціонує як мобільний додаток для Android, веб-орієнтована система та настільний додаток для Windows. Підсумовуючи, зусилля, описані в цій роботі, призвели до успішного створення кросплатформної програми для персонального фінансового аналізу.
Keywords: кросплатформність; фінанси; Dart; Flutter; веб розробка